Lezing door Daniël Tavenier: Op zoek naar sporen van Jeroen

Op woensdag 17 mei a.s. geeft de Noordwijkse kunstschilder Daniël Tavenier een kunstlezing over Jeroen met als titel : “Op zoek naar sporen van Jeroen”.  Daniël en zijn echtgenote Carolien hebben in de maand juni 2016 een lange reis gemaakt door Noord-Engeland, Schotland en Ierland, op zoek naar sporen van het Keltisch Christendom uit de tijd van Sint Jeroen.  De reis begint officieel bij de Oude Jeroenskerk en eindigt tenslotte bij de Sint Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen.  Zo wordt er een verbinding gelegd tussen heden en verleden, en tussen Noordwijk en overzee waar Jeroen vandaan kwam. Deze bijzondere ontdekkingsreis heeft Daniel uitgewerkt in tekeningen en aquarellen met handgeschreven commentaren. Tijdens de lezing neemt Daniel u op reis aan de hand van zijn tekeningen en verhalen, op zoek naar sporen van Jeroen. Tussen de afbeeldingen door klinken de verhalen en avonturen van overzee, meeslepend verteld door Daniël zelf. Om in een indruk te krijgen van deze lezing kunt u kijken op de facebookpagina “Op zoek naar sporen van Jeroen”.  Medio september zal het werk van Daniël Tavenier in een beperkte oplage worden uitgebracht in een kunstboek van 240 pagina’s.  Na de lezing kan hier voor ingetekend worden.

De lezing vindt plaats op woensdag 17 mei a.s. om 20.00 uur in de pastorie van de Sint-Jeroenskerk,  Van Limburg Stirumstraat 24,  Noordwijk-Binnen.  Inloop is vanaf 19.45 uur. De toegang is gratis.  Na afloop wordt u een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel van Jeroen125 “Het vergeten kind”. ” Meer informatie over het jubileumprogramma van Jeroen125 is te vinden op www.jeroen125.nl en de facebookpagina jeroen125.