Bidden voor meer vrede in de wereld

In de maand oktober zal op elke vrijdag in de Maria ter Zee kerk om 9.00 uur de rozenkrans worden gebeden voor meer vrede.

Elke dag sterven op allerlei plekken in de wereld duizenden mensen door oorlog. Wanneer je in ons veilige Noordwijk over alle verschikkingen leest en het geweld op TV ziet voorbijkomen, dan lijkt het bijna wel een soort Derde Wereldoorlog in stukjes. Tienduizenden families moeten dagelijks vluchten naar plekken waar ze zich beter beschermd voelen. Duizenden kinderen verliezen elke dag hun ouders, hebben honger en dorst, raken getraumatiseerd en zijn angstig.

Door alle oorlogen en het geweld dat overal ter wereld plaatsvindt is meer dan ooit tevoren vrede nodig. We kunnen een krachtige getuigenis geven van onze inzet voor compassie en verzoening. Iedereen kan zich elke vrijdag in oktober verenigen in gebed. Neem gewoon even een half uurtje de tijd om te bidden voor meer vrede.

Het eerste rozenkransgebed is op vrijdag 6 oktober om 9.00 uur in de Maria ter Zee kerk aan de Nieuwe Zeeweg 73 in Noordwijk.