VRIJWILLIGERSVACATUREBANK

Om een KINDERKOOR te kunnen oprichten zijn we dringend op zoek naar kinderen die willen zingen en een persoon die leiding kan geven!

De werkgroep VORMSEL heeft momenteel geen mensen meer, en is op zoek naar ondersteuning.  In september gaat het vormselproject van start. U hoeft niet zelf het wiel uit te vinden, er is een begeleidersboek aanwezig en u wordt uiteraard ondersteund door iemand van het pastoraal team. Het zou leuk en wenselijk zijn om er wat jongere ouders bij te krijgen; vooral als je kind de komende jaren de leeftijd van het Vormsel (12/13) zal gaan bereiken, is het de moeite waard om in de werkgroep te stappen!

De werkgroep GEZINSVIERING is druk op zoek naar uitbreiding van hun werkgroep. Ook dit project start in september maar u kunt altijd op een later tijdstip aanhaken.

De groep die het KERKINTERIEUR  bijhoudt doet een beroep op u. U hebt vast een paar uurtjes in de maand over en u hebt het zich eigenlijk ook al voorgenomen….nu nog even doorzetten en gezellig de groep komen versterken. Koffie en koekje erbij?

——————

Gezocht coördinator kindercatechese (vrijwilligersfunctie, ± 12 uur per jaar)

Tussen de Eerste Communie en het Vormsel biedt de kerk drie jaar lang kindercatechese aan. Kindercatechese houdt in dat de kinderen per leeftijdgroep een paar keer per jaar bij elkaar komen en samen bezig zijn met het geloof aan de hand van een thema. De kindercatechese wordt aangeboden in projectvorm. In elke groep is er een project in het najaar en één in het voorjaar. In totaal zijn er dus 6 projecten. Elk project bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1 uur voor de kinderen. De kindercatechese wordt begeleid door ouders van de kinderen die de kindercatechese volgen. Voor de begeleidende ouders is er een projectmap waar alles in uitgewerkt staat. Per project is er een vergadering vooraf met alle begeleiders van de kindercatechese van de verschillende groepen. Zo leren de begeleiders van elkaars ervaringen.

Taken coördinator:
– nieuwe begeleiders werven; hiervoor onderhoud je contact met de werkgroep Eerste Communie. De kinderen die Eerste Communie hebben gedaan worden uitgenodigd voor de kindercatechese en uit deze groep zullen dus nieuwe begeleiders moeten komen. In overleg met de werkgroep is het vaak mogelijk om op de laatste bijeenkomst met de kinderen die hun Eerste Communie hebben gedaan en hun ouders een presentatie te houden over kindercatechese. Hierbij kunnen de kinderen enthousiast gemaakt worden en kunnen ouders een idee krijgen wat het inhoudt om begeleider te zijn. Indien er niet meteen begeleiders naar voren komen, kun je later nog mails sturen en/of telefoneren. (nb. Powerpoint presentatie en voorbeeldmail zijn aanwezig).
– het bijhouden van de projectmappen; eventuele wijzigingen voer je door in de Wordbestanden en je zorgt dat de mappen de laatste informatie bevatten. Na elk project kijk je de mappen door en schoon je ze eventueel op.
– het voorzitten van de vergadering met de begeleiders. Per groep zijn er meestal 2 begeleiders, in totaal zijn dat er dus 6. Voor elk project organiseer je een vergadering, in totaal dus 2 per jaar. Eén vergadering in september en één in januari. Hiervoor stuur je uitnodigingen rond en je reserveert een zaaltje. Tijdens de vergadering deelt iedereen zijn ervaringen uit het vorige project en worden de nieuwe projecten besproken.
– je bent het aanspreekpunt voor de begeleiders indien zij vragen hebben of een probleem tegenkomen.

Wie ben jij:
– Je hebt affiniteit met kinderen en voelt je verbonden met het overbrengen van het geloof aan kinderen.
– Je kunt organiseren en besluiten nemen.
– Je kunt mensen enthousiasmeren.
– Je kunt een presentatie houden voor een groep mensen.
– Je bent bekend met MS Word en mail.

Tijdsinvestering:
– begin september 3 uur voor het organiseren van de 1e vergadering en het op orde maken van de mappen
– begin januari 3 uur voor het organiseren van de 2e vergadering en het op orde maken van de mappen
– rond mei 4 tot 6 uur voor het zoeken naar nieuwe begeleiders
– incidenteel kan er nog wat werk zijn omdat je een probleem moet oplossen of ergens moet bijspringen; dit gebeurt zelden omdat het materiaal in de mappen goed is uitgewerkt en er al een tijd met de projecten wordt gewerkt, dus alles is al eens voorbij gekomen …

Informatie via de pastoraatgroep,de heer Jan Verkade, email: verkadej@xs4all.nl