• Doop viering

  doopkapel st. Jeroen

  U kunt uw kind in de parochie van Sint Jeroen en Maria ter Zee laten dopen. Ter voorbereiding op de doopviering, bezoekt u twee voorbereidingsavonden. De doop vindt plaats in de Sint Jeroenskerk. Er zijn 4 momenten waarop uw kindje gedoopt kan worden:

   

  • gezamenlijk: er worden maximaal 4 kinderen tegelijk gedoopt in een speciale doopviering. Deze vieringen kunnen plaats vinden in de doopkapel indien er minder dan 30 gasten aanwezig zullen zijn. Bij meer aanwezigen zal de doopviering voor in de kerk gebeuren.
  • oecumenisch: tijdens de oecumenische viering in januari is er plaats om 2 kinderen te dopen
  • de zondagsviering
  • paaswake

  Afspraken om uw kind te laten dopen kunt u maken bij het parochiesecretariaat, tel. 071-3612590 tussen 9.00 uur en 12.00 uur. U kunt eerst het overzicht raadplegen voor de komende doopdata (Doop Kalender). Wilt u ook het aanvraagformulier invullen? doopaanmeldingsformulier Sint Maarten

  Denkt u eraan om op de dag van de doopviering uw trouwboekje mee te nemen, alsmede de doopkaarsen van zowel de ouders, eventuele broertjes of zusjes als van de peetouders.

  Zodra u een doopafspraak heeft gemaakt, krijgt u een uitnodiging voor de voorbereidingsavonden. Tijdens deze avonden maakt u kennis met de andere ouders die hun kindje op dezelfde datum laten dopen en bereidt u zich samen voor op de doopviering. De eerste avond wordt georganiseerd door de doopgroep. De doopsmotivatie en doopsymbolen staan centraal tijdens deze bijeenkomst. Tevens nemen we een kijkje in de kerk en de doopkapel. De tweede avond maakt u kennis met de voorganger. Samen met hem  gaat u verder in op de inhoud van de viering.

  De planning voor de volgende doop- en voorbereidingsdata kunt u op het overzicht vinden.

  Doop Gods HandVoorbeeld doopliturgie

  Als u een individuele doopviering heeft, kunt u zelf een doopliturgie samenstellen. Ook bij een gezamenlijke doopviering is dit mogelijk. U zult dan met alle (ouders van) dopelingen samen een doopliturgie moeten maken. Het is niet mogelijk in één viering meerdere boekjes te hebben. Indien u gebruik maakt van de standaard doopliturgie, hoeft u verder niets te doen. De boekjes zullen klaarliggen voor de viering. Indien u zelf een doopliturgie samenstelt, gebeurt dat in overleg met de voorganger. Daarnaast zult u deze boekjes zelf moeten afdrukken en meenemen naar de viering. Als u wilt, kan het parochiesecretariaat hulp bieden (tel. 071-3612590). Het concept voor de liturgie van de doop kunt u downloaden.

  Wij willen u erop attent maken, dat voor een persoonlijker karakter van de viering, u ervoor kunt kiezen om de lezingen/voorbeden door familieleden of vrienden voor te laten lezen.

  Concept doopselliturgie Pastoor Blokland

  Concept doopseloverzicht mevr. Hogervorst – van Kampen

  Concept doopliturgie voor viering met meerdere dopelingen